anasayfa hakkımızda programlar referanslar iletişim
Programlar
Paket Programlarımız
  •  GERİ
    EkoPLUS Ticari Otomasyon
     
    LİSTELEME PENCERELERİ : 
     
    Listeleme pencereleri adı üstünde programa ait çeşitli bilgilerin listelendeiği pencerelerdir. Stok Kartları, Cari Hesap Kartları, Faturalar, İrsaliyeler,  Bordrolar, Cari Hesap Hareketleri, Muhasebe Fişleri gibi. Programda kullandığınız modüllere ait bilgilerin çeşitli kriterlere göre listelendiği bölümlerdir. Bir nevi Ekranda görüntülenen raporlar da diyebiliriz.. Genel Olarak Tüm işlemler Listeleme Bölüm pencerelerindeki buttonlar kullanılarak yapılır. Örneğin bir cari kart tanımlayacak, değiştirecek yada sileceksiniz diyelim; önce cari kartlar listesi görüntülennir ve bu liste üzerinde kullanılan buttonlar yardımı ile işlemler yapılır Ekle,Sil,Değiştir,İncele vs. Bu listeleme pencereleri rapor olarak ta kullanıldığı için tüm listelem bölümlerinde kullanılan kullanımı kolaylaştıracak bir takım işlevler vardır bunar;
     
    SIRALAMA : Listeleme penceresi ilk açıldığında ilk kolondaki bilgiler dikkate alınarak sıralanmış bir halde gelir. İşte bu sıralama şeklini kullanıcı kendi isteği gibi yapılandırabilir. Listenin Kolon Başlığına tıklandığında listelemede sıralama tıoklanan kolondaki bilgiler dikkate alınarak  A-Z şeklinde sıralanır ve kolon başlığında sıralama şeklini ifade eden A-Z simgesi belirir. Aynı kolona tekrar tıklandığında sıralama bu defa Z-A şeklinde tersten yapılır. Eğer başka bir kolona tıklanırsa listeleme gene tıklanan yeni kolondaki bilgilere göre A-Z şeklinde sıralanır.
           Sınırları Siz Belirlersiniz.      
     
    GÖRÜNÜM ve YERLEŞİM : Listeleme penceresi ilk açıldığında listenin içeriğine göre en çok kullanılabilecek alanlar dikkate alınarak sıandart bir şekilde gelir. Örneğin Cari Kartlar Listesinde Kolon Sıralaması  1-Cari Kart Kodu, 2-Cari Kart Adı, 3-Borç Toplamı, 4-Alacak Toplamı, 5-Borç Bakiyesi, 6-Alacak Bakiyesi Şeklindedir. Eğer Kullanıcı isterse görünüm düzenle Buttonunu Kullanarak Listeleme Penceresinde diğer kolonları da ekranda görünmesini sağlayabilir yada görünmesini istemediği kolonları listelemeden çıkararak görünmesini engelleyebilir.  Ayrıca kullanıcı bu kolonların   Yerleşimini,      Genişliğini,   Rengini,   Yazı Sitilini,  Görünümdeki Hizalama Şeklini,    Eğer alan rakamsal bir alan ise rakamlarda görünecek ondalık basamak sayısını,    Tarih içeren bir alan ise  Tarihin ne şekilde görüneceği  (Yıl, Gün, ay Hafta, Tarih, Gün Adı )   igib işlemleri  kendi zevkine göre düzenleyebilir. Yerleşimi değiştirmek için Kolon Başlığından mouse ile tutarak sürükleyip istediği yere götürebilir. yada mouse ile koonun sol bitim noktasına gelerek genişliğini istediği gibi ayarlayabilir. Tüm bu ayarlamalar anında aktif kullanıcı için kayıt altına alnır. Bu listeleme bölümü daha sonraki kullanımlarında en son ayarladığı görünüm şekli ile ekrana gelir. Bu anlamda listeleme pencereleri ergonomik bir kullanıma ve sınırsız seçeneğie sahiptir.
           Sınırları Siz Belirlersiniz.      
     
    FİLİTRELEME :  Listeleme pencerelerinin aynı zamanda raporlama olarak ta kullanılacağını ifade etmiştik. İşte bu amaçla kullanımlar için tüm listeleme pencerelerinde ortak olarak kullanılan filitreleme seçenekleri vardır. Bunlar;
    Süzgeç Filitre, Tek Tık Filitre, Sipesifik Filitre,Gelişmiş Filitre, Renk Flitresi şeklindedir.
     
    Süzgeç Filitre :  Listeleme pencerelerinin tümünde kullanılan bu filitreleme işlemi için filitreleme yapacağınız kolon başlığında bulunan huni şeklindeki buttona tıkladığınızda o kolona ait bilgilerin listesini içeren bir liste açılır ve açılan bu listeden listelemede görünmesini istediğiniz bilgileri işaretleyerek tamam buttonun bastığınızda listelemede yer alan kayıtlar sizin süzdüğünüz alan bnilgilerinin yer alacağı şeklinde gelir. Örneği faturalar listesinde tarhi alanında süzgeç filitre buttonuna bastığınızda faturaların tarihlerini içeren listede 05.01.2015 tarihini işaretlediğnizi varsayalım tamam buttonuna bastığınızda faturalara ait listede sadece 05.01.2015 tarihli faturalar ekranda listelenir. 
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
     
     
    Tek Tık Filitre  :  Listeleme pencerelerinin tümünde kullanılan bu filitreleme işlemi için filitreleme yapacağınız kolona ait herhangi bir satıra Klavyenin ALT tuşuna basılı tutarak mouse ile tıkladığınızda mouse ile tıkladığınız kolonun  tıklanılan hücredeki bilgilerin olduğu kayıtlar listelenir.  Bu işlemden Sonra ALT  tuşu ile birliklte tekrarh herhangi bir hücreye tıklanırsa filitre kaldırılacaktır. yada CTRL+F5 Tuşu ile bu filitre kaldırılabilir.Örneği faturalar listesinde Fatura Cari Kart Kolonundaki ABC firmasının üstüne tıkladığınızı varsayalım; sadece ABC firmasına ait fayturaların listesi ekrana listelenir.  
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
     
    Spesifik Filitre :  Listeleme pencerelerinin tümünde kullanılan bu filitreleme işlemi için Listelemede sağ alt ta bulunan filitre Buttonuna tıklanıldığında filitreleme yapılması için bir filitreleme modül pencere açılacaktır. Bu açılan pencerede içinde bulunulan listenin tüm alanlarına ilişkin ister ekranda görünsün ister görünmöesin filitreleme yapabilirsiniz. bu gölümde yapılabilecek filitre Kodu A ile başlayanlar ve Adının içinde ATAK olanlar ile borcu 500 den büyük olanların............................................ vs.vs   listesinin alımnası sağlanır. Bu filitreleme yapısı ilgili listeleme bölümü için kayıt edilip daha sonrada kullanılabilir.
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
     
    Renk Filitre :  Listeleme pencerelerinin tümünde kullanılan bu filitreleme işlemi tıpkı Sipesifik Filitre gibi çalışır. Spesifik Filitreden tek farkı Listelemede filitre yapılan kayıtlar isteğinize göre renklendirilimiş olarak görüntülenir.
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
     
    Gelişmiş Süzgeç Filitre :  Listeleme pencerelerinin tümünde kullanılan bu filitreleme işlemi Aynı anda  birden çok alanda süzgeç filitrelemesi uygulamak için kullanılan bir filitreleme şeklidir. Listeleme penceresinin sol at tarafında bulunan buttonlardan gelişmiş filitre buttonuna tıklandığında listelemede görünen her alan için süzgeç filitre yapılabilecek bir modül penceresi açılır. filitrelemeleriniz yaptıktan sonra tamam buttonun basmanız yeterli. Tüm liste sizin bir çok alanda aynı anda yaptığnız işeretlemelere göre düzenlenecektir.
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
    GRUPLAMA :  Listeleme pencerelerinin aynı zamanda raporlama olarak ta kullanılacağını ifade etmiştik. İşte bu amaçla kullanımlar için tüm listeleme pencerelerinde ortak olarak kullanılan Gruplama işlemi mevcut. Gruplama yapılacak kolonun başlığındaki  + işeretine tıkladığınızda o alandaki bilgileri gruplayarak gösterir, diğer alanlar ise rakamsal değer içeriyorsa toplanarak gösterilir. Örneğin : Faturalar listesinde Cari Kart kolonunun başlığında bulunan + simgesine tıkladığınızda faturalar cari kartlara göre gruplanmış olarak listelernir böylece X firmasına ait toplam fatura tutarı yada toplam kdv tutarı gibi bilgileri tek satırda görebilirsiniz. Gruplamada detayları da görmek mümkün, bunun için gruplama yapılan kolon başlığında bulunan singesine tıkladığınızda gruplamanın detaylarında ekranda görmeniz mümkün olacaktır.
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
     
    SEKME :  Tüm listelem pencerelerinde ortak olarak kullanabileceğiniz 2 adet sekme oluşturabilirsiniz. Sekme; sekme için kullandığınız alanın listeleme başlığında sekme olarak görünmesidir. Böylece sekmelere tıklayarak istediğiniz bilgilere ait kayıtları görüntüleyebilirsiniz. Örneğin ; Faturalar listesinde Tarih alanı için sekme oluşturduğunuzu düşünelim listeleme penceresinin üst tarafında tarih bilgilerinin bulunduğu sekme oluşacaktır. Böylece istediğiniz bir sekmedeki tarihe tıkladığınızda sadece o tarihteki faturaların listesini görebilirsiniz. yada cari kartlar listesinde iken şahir alanı için sekme oluşturursanız tek tıkla istediğiniz şehirdeki müşteri yada satıcıların listesini alabilirsiniz. Sekmeleri istediğiniz tüm alanlara göre yapmanız mümkündür. Alanların listede görünmesi şart değil. İstediğiniz anda sekmeyi iptal edebilir yada başka bir alanla değiştirebilirsiniz. 
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
     
    EXCEL'e AKTARMA ve KAYIT :  Tüm listelem pencerelerinde ortak olarak kullanabileceğiniz Excele'e Aktar ve Excel Dosyası Olarak Kayıt Et işlevi mecvuttur. Listeleme ekranında o anki listede bulunan tüm bilgiyi  İsterseniz Excel'e Atarak Exceli Açık işlem apabilirsiniz, isterseniz Excel dosyası olarak bilgisayarınıza kayıt edebilirsiniz.
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
     
    HTML OLARAK KAYIT ve MAIL GÖNDERME:  Tüm listelem pencerelerinde ortak olarak kullanabileceğiniz HTML dosyası olarak kayıt et işlevi mecvuttur. Listeleme ekranında o anki listede bulunan tüm bilgiyi  İsterseniz HTML Dosyası olarak kayıt eder yada mail atabilirsiniz.
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
     
    GRAFIKSEL GÖRÜNÜM  :  Tüm listelem pencerelerinde ortak olarak liste değerlerinden oluşan Yatay X alanı ve Dikey Y alanı olarak seçeceğiniz alanların grafiksel olarak görüntüleyebilirsiniz. İsterseniz grafiği Resim dosyası olarak kayıt edebilir yada direkt olarak yazdırabilirsiniz. Bu sayede raporarınızı yorulmamaya farklı ve görsel bir boyut katmış olursunuz. Kimileri için grafiksel görünümde değerler arası farklılıkların boyutunu görsel olarak yorumlamak hesaplayarak yorumlamaktan daha kolay bir yöndemdir.
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
     
    LİSTE YAZDIR  :  Tüm listelem pencerelerinde ortak olarak kullanılan liste yazdırma özelliği mevcuttur.Listeyi görüntülediğiniz değerler ile ister daha önceden tanımlamış formlar ile isterseniz o an ekrandaki liste düzenine göre anında yazdırabilirsiniz.Örnek olarak Cari kartlar listesinde Şehri Ankara olan cari kartların listesini ekran listelediniz. Ekranın sağ alt tarafında bulunan listeyi yazdır ikonunu tıklayarak anında listeyi yazdırmanız mümkündür.
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
     
     
    ANLIK İŞARETLEME :  Tüm listelem pencerelerinde ortak olarak kullanılan anlık işaretleme yöntemi sayesinde daha sonradan bile işlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Sadece işaretlediğiniz kayıtları görebilir, yada sadece işaretli olmayan kayıtları görebilirsiniz. Anlık işaretleme yöntemi özellikle kontrollerde kullanılan çok pratik ve kullanışlı bir fonksiyondur. Her kullanıcının işaretlermeleri aynı listede ama farklı kayıtlarda olabilir.Anlık işaretleme mekanizması kullanıcı bazlı çalıştığı için kullanıcılar için oldukça kullanışlı bir yöntemdir.Anlık İşaretleme işlemini kullanmak için INSERT tuşuna basmanız yeterli INSERT tuşu işaretli olmayan kaydı işaretli işaretli olan kaydı da işaretsiz yapma fonksiyonu içeriri.İstersenin CTRL+INSERT tuşunu kullanarak listelemedeki ilgili satır işaretlendikten sonra bir alt satıra geçilmesi sağlanır. Yada CTRL+MOUSE SOL DOWN tuşları ile farklı aralıklardaki kayıtları işaretleyebilri yada işaretlerini kaldırabilirsiniz.
           Sınırları Siz Belirlersiniz.     
     


     
    CARİ HESAP MODÜLÜ
    STOK TAKİP MODÜLÜ
    FATURA TAKİP MODÜLÜ
    BANKA TAKİP MODÜLÜ
    KASA TAKİP MODÜLÜ
    MASRAF/GİDER TAKİP MODÜLÜ
    ÇEK-SENET TAKİP MODÜLÜ
    MUHASEBE MODÜLÜ
    TEKLİF MODÜLÜ
    SİPARİŞ MODÜLÜ
    İMALAT MODÜLÜ
    E-FATURA MODÜLÜ
    E-DEFTER MODÜLÜ
    BARKODLU ALIM/SATIM MODÜLÜ
    CAM SİPARİŞ ( Cam Ürün İşleme Fabrikaları İçin )
    Listeleme Pencereleri
    Listeli Bilgi Giriş Pencereleri
    Sabit Bilgi Giriş Pencereleri
    anasayfa hakkımızda programlar referanslar demo talebi özel çözümler iletişim İZLEN Yazılım © 2015, Tüm Hakları Saklıdır.